STOK PROGRAMINA İHTİYACINIZ VAR MI?


 

Bu soruların çoğuna cevabınız evet ise sizin stok programına ihtiyacınız yok. Bu yazı da sizin için zaman kaybı olacaktır..


Barkod Sistemleri, Stok Takip ve ön muhasebe programları, e-ticaret siteleri. online mağazalar... Yavaş yavaş hayatımızda yer eden bu terimler her alanda karşımıza çıkıyor.

Bu sistemlerin sıradan bir günde nasıl işlediğini görelim. Evinizde, en rahat koltuğunuzda otururken aklınıza o çok istediğiniz gece lambasını almak geliyor ve arama motoruna bilgileri giriyorsunuz. Arama motorunuz binlerce e-ticaret mağazasından topladığı verileri düzenleyerek sizin önünüze getiriyor. Kendinize göre en uygun fiyatlı ürünü bulduktan sonra online mağazada sepete ekleyip kredi kartı ile ürünü satın alıyorsunuz. Online mağaza yazılımı stokları otomatik olarak düşüyor veya satıcı sizin bu ürünü satın aldığınızı gördükten sonra kendisi manual olarak satış giriyor, stoklardan düşüyor ve kargoya veriyor. Kargo şirketi gece lambasını kendi takip sistemine kaydediyor ve kayıt numarasını size mesaj olarak atıyor. Artık siz de ürününüzü izleyebiliyorsunuz. Ürün birkaç iş günü sonrasında elinize ulaştığında kargo elemanı ürünü teslim ettiğini bildirip stok düşümü yapıyor. Siz gece lambanızı heyecanla açıp kapatırken kargocu zor bir görevi başarmış olmanın verdiği mutluluk ile diğer ürünleri dağıtmaya gidiyor. Gördüğünüz gibi sizin gece lambasını sevip sevmediğiniz kimsenin umrunda değil. Herkes stok derdinde. Satıcı günlük cirosunu ve stok takibini, kargocu ise kendisine zimmetlenen ürünün istenilen yere ulaşıp ulaşmadığını dert ediyor. Bu teknolijler olmasaydı gece lambanızı yine alırdınız ama süreç herkes için çok daha zor olurdu. Satıcı stoklarını bilemez, kargo firması ürünün nerede olduğunu başka yöntemlerle izlemek zorunda kalıp yanlışlık yapabilir, siz ise lambanın fiyat araştırmasını yapamadığınız için daha yüksek fiyat ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Düşündüğünüz zaman sadece online satışlarda değil, hergün barkod sistemelerinin , stok takip programlarının içinden geçiyorsunuz. Peki bu kadar insan neden bu tür programları kullanıyor?

stok takip programı

Aslına bakarsanız stok programlarının geçmişi yazının icadından bile daha eski. Atalarımız ne ekip biçtiğinin, kaç hayvan öldürdüğünün, ne kadar arpasının buğdayının kaldığının hesabını her zaman yaptı. Yıllar içinde bu hesaplar, tedarikçilerin alacaklarını, müşterilerin borçlarını tutmaya kadar evrildi. M. Ö. 2500'lerde Sümerlilerin hesap makinasını icadından başlayarak gelişen bu hesap tutma mantığı uzun bir süre kağıt üstünde yapıldı. Asıl mantık her zaman aynı idi. Bilgi bir yere işlenmeli ki zorluk yaşanmasın. Söz uçar yazı kalır. Fakat zaman geçtikçe bilgilerin çoğalmaya başlaması işleri zorlaştırdı. Bazı firmalar için defterler kütüphaneleri doldurdu ve hesaplar ne kadar özenli tutulsa da harcanan mesai ve emek herkesin canını sıkmaya başladı. Özellikle endüstri devriminden sonra üretimin çoğalması stok ve hesapların tutulmasını oldukça zorlaştırdı.


bilgisayar stok programı

1940'larda bilgisayarın gelmesiyle yeni bir çağ başlıyordu. İlk yapılan stok programlarının görselliğinden veya kullanılabilrliği hakkında konuşmamıza sanırız gerek yok. Fakat yıllar geçtikçe 1950 - 60 'larda üretilen Stok - Ön Muhasebe Programlarının günümüzden dev firmalar haline  geldiğini söyleyebiliriz. Artık bütün kurumsal firmaların vazgeçilmezi haline gelen bu yazılımlar siz farketmesenizde hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. 2000'lere geldiğimizde ise olayın çok farklı boyutlara geldiğini söyleyebilriz. Lokal harddiskler'de tutulan bilgiler artık serverler'da tutulurken kullanılabilirlik ve görsellik hat safhada göz önünde tutulmaya başlandı. Bilgisayarınızda yaptığınz işlemi akıllı telefonunuzda görebildiğiniz gibi işletmenizi dünyanın her yerinden kolaylıkla izleyebileceğiniz yazılımlara erişmek artık oldukça kolay. Peki küçük işletmelerin barkod sistemlerine, stok programlarına, e-mağazalara ihtiayacı var mı? 

Eğer yazının başında sorduğumuz soruların çoğuna cevabınınz evet ise sorun yok ama bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız teknnolojilerden yararlanmanızın vakti gelmiş demektir.

Biz Sarebu ailesi olarak yukarıda bulunan soruların hepsinin cevabını evet olarak değiştiriyoruz ve bunu çok uygun fiyata, çok hızlı şekilde yapıyoruz. Herhangi bir kuruluma ihtiyaç yok Yapmanız gereken tek şey hemen denemeye başlamak. 

İşletmenizi kolayca izleyin

Stok Programı, Ön Muhasebe Programı, E-Ticaret siteleri için artık daha fazla araştırmanıza gerek yok.

Kampanyalar

Ücretsiz Kayıt Ol

Kullanıcı Sözleşmesini Onaylıyorum